top of page

Tarieven

De tarieven variëren afhankelijk van de duur en de reden van het consult. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare tarieven.

Betalen in de praktijk is mogelijk met 

- Contant/ cash geld

- Bancontact app/ Payconic

Eerste consultatie

± 60 min.

€ 60

Eerste consultatie laag FODMAP

± 75 min.

€ 75

Eerste consultatie 2 pers.

± 90 min.

€ 90

Tweede consultatie

± 45 min.

€ 45

Tweede consultatie laag FODMAP

± 60 min.

€ 60

Tweede consultatie 2 pers.

± 60 min.

€ 60

Opvolgconsultatie

± 30 min.

€ 30

Opvolgconsultatie laag FODMAP

± 35 min.

€ 35

Opvolgconsultatie 2 pers.

± 40 min.

€ 40

Indien u niet naar uw afspraak kunt komen, gelieve dit ten laatste 24 uur op voorhand te laten weten. Zo kunnen wij nog iemand anders helpen. 
Bij het niet of laattijdig verwittigen zal er een forfaitair bedrag van 20 euro aangerekend worden. Dit wordt verrekend bij de volgende afspraak of via overschrijving. Als u de afspraak vergeet, of afbelt wanneer de consultatie is begonnen, betaalt u de volledige consultatie.
Ik hoop op jouw begrip!

Voor een huisbezoek wordt een supplement van 10 euro aangerekend. Dit is voor de verplaatsing en de verplaatsingsonkosten. Dit is mogelijk voor de regio waasland. De consultatie verloopt hetzelfde als in de praktijk.

Terugbetalingen

In Vlaanderen kunnen diëtisten in sommige gevallen in aanmerking komen voor terugbetaling door de mutualiteit. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de specifieke mutualiteit en de reden voor het consult. Over het algemeen is er geen standaardregeling voor de terugbetaling van diëtisten door alle mutualiteiten, dus het is raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met uw eigen mutualiteit om te informeren naar de voorwaarden en mogelijkheden voor terugbetaling van diëtetische consulten. Ze kunnen u voorzien van specifieke informatie over de vergoedingen die beschikbaar zijn en de procedure om in aanmerking te komen voor terugbetaling. Het is belangrijk om te weten dat de terugbetalingsvoorwaarden kunnen variëren, dus het is verstandig om uw eigen mutualiteit te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Christelijke mutualiteit
Solidaris
Liberale mutualiteit
Vlaams neutraal ziekenfonds
Helan

Naast de terugbetaling door de mutualiteiten zijn er in België en Vlaanderen enkele zorgtrajecten die diëtistenconsultaties kunnen vergoeden. Een van deze zorgtrajecten is het 'Diabetes Zorgtraject', dat specifiek gericht is op mensen met diabetes. In dit zorgtraject kunnen diëtistenconsultaties deel uitmaken van de geïntegreerde zorg die wordt aangeboden, en ze kunnen worden vergoed.

bottom of page