top of page

Diensten

Ik me heb gespecialiseerd in diverse gebieden om jou de best mogelijke voedingsbegeleiding te bieden. Mijn expertise omvat onder andere gewichtsbeheersing, voedselallergieën en intoleranties, diabetesmanagement, FODMAP-diëten en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar specifieke voedingsadviezen of hulp nodig hebt bij het aanpakken van een voedingsgerelateerd probleem, ik ben er om je te ondersteunen en te begeleiden op jouw reis naar een gezondere levensstijl. Ontdek hieronder meer over mijn specialisaties en hoe ik je kan helpen je gezondheidsdoelen te bereiken.

Specialisaties 

Ondervoeding

Mijn expertise in ondervoeding gaat verder dan alleen maar helpen bij gewichtstoename. Ik ben vastbesloten om mensen te ondersteunen bij het optimaliseren van hun voedingsstatus, zodat ze niet alleen een gezond gewicht bereiken, maar ook hun algehele gezondheid en vitaliteit verbeteren. Samen zullen we werken aan het identificeren van voedingstekorten en het ontwikkelen van voedingsplannen die niet alleen gericht zijn op gewichtstoename, maar ook op het herstellen van de gezondheid en het bevorderen van welzijn.

Diabetes

Diabetes is een complexe aandoening die nauwgezette aandacht vereist. Mijn benadering van diabetesbeheer gaat verder dan alleen het beheersen van bloedsuikerspiegels. Ik zal met jou samenwerken om een holistisch voedingsplan te ontwikkelen dat niet alleen je bloedsuikerspiegels stabiliseert, maar ook rekening houdt met jouw levensstijl, voedingsvoorkeuren en doelen. We zullen niet alleen werken aan symptoombestrijding, maar ook aan het aanpakken van de onderliggende oorzaken van diabetes.

Kauw- en slikproblemen

Kauw- en slikproblemen vormen ook een van mijn specialisatie als diëtiste. Mijn missie is gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van mijn cliënten door hen te begeleiden bij het optimaliseren van hun eet- en slikvaardigheden. Of het nu gaat om neurologische aandoeningen, beroertes, verwondingen of andere medische situaties, ik sta nauw aan de zijde van mijn cliënten. Samen ontwikkelen we aangepaste dieetplannen en voedselconsistenties die niet alleen veilig zijn, maar ook comfortabel aanvoelen.

Laag FODMAP

Voor mensen die worstelen met spijsverteringsproblemen, bied ik gespecialiseerde begeleiding bij het laag FODMAP dieet. Samen zullen we de complexiteit van FODMAP begrijpen en maaltijden ontwikkelen die vriendelijk zijn voor jouw darmen. Mijn doel is om jou te helpen comfortabeler te leven door spijsverteringsklachten te verminderen en voeding te vinden die je spijsvertering ondersteunt.

Voedselallergieën & intoleranties

Als expert in voedselallergieën en intoleranties, zal ik je helpen om de voedingsmiddelen te identificeren die jouw allergische reacties of intoleranties veroorzaken. We zullen niet alleen werken aan het vermijden van triggers, maar ook aan het ontwikkelen van een uitgebalanceerd dieet dat alle essentiële voedingsstoffen biedt die je nodig hebt voor een gezond leven.

Overgewicht & obesitas

Mijn benadering van gewichtsbeheersing is niet gericht op vluchtige oplossingen, maar op het creëren van blijvende veranderingen. Samen zullen we een doeltreffend plan ontwikkelen dat niet alleen gericht is op het verliezen van gewicht, maar ook op het handhaven van een gezond gewicht op de lange termijn. We zullen diep ingaan op de psychologische en emotionele aspecten die ten grondslag liggen aan overeten en ongezonde eetgewoonten, zodat je in staat bent om een gezonde en evenwichtige relatie met voeding op te bouwen, zonder dat het "jojo-effect" je in de weg staat.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is de hoeksteen van een gezond leven, maar het gaat verder dan alleen het maken van voedingskeuzes. Ik zal je begeleiden bij het ontwikkelen van een diep begrip van voeding, zodat je bewuste en evenwichtige keuzes kunt maken die niet alleen passen bij jouw levensstijl, maar ook bijdragen aan jouw algehele welzijn. Samen zullen we werken aan het cultiveren van een positieve relatie met voeding, zodat het niet alleen een bron van voeding is, maar ook van plezier en voldoening.

Kinderen met gedragsproblemen en moeilijke eters

Voor kinderen met ADHD en autisme, begrijp ik dat voeding een essentiële rol kan spelen in het beheersen van symptomen en het bevorderen van concentratie. Mijn advies is afgestemd op hun individuele behoeften, waarbij ik gezonde voedingskeuzes combineer met strategieën die passen bij hun specifieke levensstijl en voorkeuren. In het geval van neofobie (angst voor nieuwe voeding) en moeilijke eters, werk ik samen met zowel de kinderen als hun ouders om stapsgewijs nieuwe voedingsmiddelen te introduceren en een positieve eetomgeving te creëren. Mijn doel is om een gezonde relatie met voedsel te bevorderen en angst rondom nieuwe smaken en texturen te verminderen.

groenten en fruit

Groepspraktijk Silta

Brugstraat 2

9190 Stekene

bottom of page