top of page

Werkwijze

Consultaties

Eerste consultatie ± 60min.

Tijdens onze eerste afspraak bespreken we kort jouw Levensstijl. Vervolgens nemen we een gedetailleerde voedingsanamnese af om een duidelijk beeld te krijgen van wat je momenteel eet en je eetgewoonten. Op basis hiervan stellen we persoonlijke doelen op, die afgestemd zijn op jouw eetvoorkeuren, wensen en de algemene principes van een gezond voedingspatroon.

Tweede consultatie ± 45min.

In ons tweede consult bespreken we gezamenlijk het begin van jouw reis. We kijken naar de eerste stappen, beoordelen de haalbaarheid op de lange termijn, identificeren mogelijke obstakels en bespreken hoe we deze zullen aanpakken. Tijdens dit consult worden voedingsvragen behandeld en krijg je waardevolle tips. Samen zetten we stap voor stap stappen richting het bereiken van jouw doelstellingen.

Opvolgconsultatie ± 30min.

Tijdens deze consultaties gaan we door met het zetten van kleine stappen in de richting van je uiteindelijke doel. We zullen ook dieper ingaan op tips, het lezen van verpakkingen, het bespreken van recepten en meer. Het is belangrijk om deze consultaties en toekomstige afspraken te beschouwen als een cruciaal onderdeel van de voortdurende evaluatie en aanpassing van jouw streven naar een gebalanceerd voedingspatroon. Op deze manier zorgen we ervoor dat het hele proces effectief voor jou werkt, haalbaar is en vooral op de lange termijn vol te houden is.

Consultaties laag FODMAP

Eerste consultatie ± 75min.

Bij het intakegesprek voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) onderzoeken we grondig je symptomen en eetgewoonten. Als het lage FODMAP-dieet een passende behandeling lijkt te zijn, bespreken we samen de initiële fase, ook wel bekend als de eliminatiefase.

Tweede consultatie ± 60min.

Tijdens deze fase zullen we opnieuw jouw klachten grondig onderzoeken en kort jouw voedingsgewoonten evalueren. Als de klachten na de eliminatiefase verbeteren, zullen we de herintroductiefase toelichten. Als er geen verbetering in de klachten optreedt, zullen we samen op zoek gaan naar andere mogelijke oorzaken en passende aanpassingen doorvoeren.

Opvolgconsultatie ± 35min.

Bij de opvolgafspraken bespreken we de tussenresultaten van de herintroductiefase en leggen we uit hoe de stabilisatiefase van het Laag FODMAP dieet werkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat alle daaropvolgende afspraken kunnen bijdragen aan het behoud van een leven vrij van klachten. Tijdens deze afspraken kun jij aangeven welke vorm van ondersteuning je nodig hebt om succesvol te blijven.

Consultaties 2 personen

Bij een consultatie voor twee personen starten we met een kennismakingsgesprek, waarin de cliënten zich voorstellen en hun doelen en voedingsbehoeften bespreken. We onderzoeken jullie gezondheid, eetgewoonten en eventuele klachten. Op basis hiervan geef ik advies dat voor jullie beiden relevant is, en verstrek ik specifieke aanbevelingen op maat. Tijdens het consult stellen we doelen en ontwikkelen we een voedingsplan dat zowel past bij jullie individuele als gedeelde doelstellingen en levensstijlen. Vervolgafspraken worden gepland om de voortgang te beoordelen en het voedingsplan aan te passen aan jullie behoeften, met als uiteindelijk doel het bevorderen van een gezondere levensstijl.

Tijdens de vervolgconsulten evalueren we de voortgang en passen we het voedingsplan aan om tegemoet te komen aan de behoeften van beide cliënten, met als uiteindelijk doel het bevorderen van een gezondere levensstijl.

bottom of page