top of page

Wie ben ik? 

Hallo, ik ben Yentl Engels, en als afgestudeerde diëtiste aan de Hogeschool Gent, ben ik gepassioneerd over het begeleiden van mensen op weg naar een gezondere levensstijl en het aanpakken van specifieke voedingsproblemen. Mijn missie is niet alleen om klachten te behandelen, maar om de oorzaken aan te pakken en duurzame oplossingen te bieden die jouw leven kunnen veranderen.

Ik begrijp dat voedingsbehoeften voor iedereen anders zijn, en daarom bied ik gepersonaliseerde begeleiding die is afgestemd op jouw unieke situatie. Van het stellen van haalbare doelen tot het ontwikkelen van praktische voedingsplannen, ik ben er om jou te ondersteunen, van begin tot einde.

Diëtiste yentl engels

Laten we samen aan de slag gaan voor een gezondere toekomst. Neem vandaag nog contact met me op, en laten we jouw reis naar een stralende gezondheid beginnen!

Opleiding

Bachelor voeding en dieetkunde

Als diëtiste heb ik met passie de opleiding voeding en dieetkunde voltooid, waarbij ik zowel in theoretische als praktische vakken veel kennis heb opgedaan. Mijn groei gedurende de studie was niet beperkt tot academische vooruitgang; ik heb ook waardevolle praktijkervaring opgedaan tijdens drie stages, waaronder een internationale stage. Nu, als recent afgestudeerde, kijk ik ernaar uit om mijn kennis en expertise met enthousiasme te delen en je te begeleiden naar een gezondere levensstijl.

Opleiding laag FODMAP

In 2021 heb ik mijn kennis verder uitgebreid door een bijscholing te volgen bij de FODMAP-diëtisten. Dit dieet, bekend om zijn effectiviteit bij het beheersen van spijsverteringsproblemen, is een van mijn specialisaties geworden. Hierdoor ben ik goed voorbereid om cliënten te begeleiden bij een FODMAP-dieet en hen te helpen maaltijden te vinden die vriendelijk zijn voor hun darmen. Mijn voortdurende streven naar educatie en specialisatie stelt me in staat om mijn cliënten de meest actuele en effectieve begeleiding te bieden bij voedingsgerelateerde uitdagingen.

Diabeteseducator

Ik ben verheugd om aan te kondigen dat ik in 2024 de opleiding tot diabeteseducator heb afgerond. Deze gespecialiseerde opleiding heeft mijn kennis en expertise op het gebied van diabetesmanagement aanzienlijk vergroot. Als diabeteseducator ben ik nu in staat om cliënten met diabetes op een nog effectievere manier te begeleiden en ondersteunen bij het beheersen van hun aandoening. Mijn toewijding aan voortdurende educatie stelt me in staat om mijn cliënten de best mogelijke zorg te bieden en hen te helpen een gezondere levensstijl te bereiken, zelfs bij complexe gezondheidsuitdagingen zoals diabetes. Ik kijk er enorm naar uit om deze nieuwe kennis toe te passen om mijn cliënten te helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken.

bottom of page