Over het recept
Rijk aan eiwitten dankzij de kip en Griekse yoghurt, goed voor spierherstel en verzadiging.
Vezelrijk door de volkoren pasta en groenten die zorgen voor een gezonde spijsvertering.
Minder verzadigde vetten omdat de saus is romig door Griekse yoghurt of lichte kookroom in plaats van zware room.

Ingrediënten
150 g volkoren pasta (bv. fusilli of penne)
200 g kipfilet, in blokjes
1 el olijfolie
2 grote tomaten, in stukjes
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ rode paprika, in blokjes
1 tl tomatenpuree
50 ml kookroom (light) of Griekse yoghurt
½ tl oregano
½ tl paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
Optioneel: verse basilicum en Parmezaanse kaas
Bereiding
Kook de pastaĀ volgens de verpakking en giet af.
Verhit de olijfolieĀ in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
Voeg de tomaten en paprika toeĀ en laat 10 minuten zachtjes stoven.
Roer de tomatenpuree, oregano, paprikapoeder, peper en zout erdoorĀ en laat nog 2 minuten mee garen.
Blend de gestoofde groentenĀ met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Roer de kookroom of Griekse yoghurt erdoor.
Bak de kipblokjesĀ in een pan met wat olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg de romige tomatensaus bij de kipĀ en laat nog 2 minuten sudderen.
Meng de saus met de pastaĀ en werk af met verse basilicum en eventueel Parmezaanse kaas.