top of page

Volkoren pasta met romige tomatensaus en kip

Voorbereiding:

10 minuten

Bereiding:

20 minuten

Porties:

2 porties

Level:

Gemakkelijk

Over het recept

Rijk aan eiwitten dankzij de kip en Griekse yoghurt, goed voor spierherstel en verzadiging.
Vezelrijk door de volkoren pasta en groenten die zorgen voor een gezonde spijsvertering.
Minder verzadigde vetten omdat de saus is romig door Griekse yoghurt of lichte kookroom in plaats van zware room.

Ingrediënten

  • 150 g volkoren pasta (bv. fusilli of penne)

  • 200 g kipfilet, in blokjes

  • 1 el olijfolie

  • 2 grote tomaten, in stukjes

  • 1 kleine ui, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • ½ rode paprika, in blokjes

  • 1 tl tomatenpuree

  • 50 ml kookroom (light) of Griekse yoghurt

  • ½ tl oregano

  • ½ tl paprikapoeder

  • Peper en zout naar smaak

  • Optioneel: verse basilicum en Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Kook de pastaĀ volgens de verpakking en giet af.

  • Verhit de olijfolieĀ in een pan en bak de ui en knoflook glazig.

  • Voeg de tomaten en paprika toeĀ en laat 10 minuten zachtjes stoven.

  • Roer de tomatenpuree, oregano, paprikapoeder, peper en zout erdoorĀ en laat nog 2 minuten mee garen.

  • Blend de gestoofde groentenĀ met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Roer de kookroom of Griekse yoghurt erdoor.

  • Bak de kipblokjesĀ in een pan met wat olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn.

  • Voeg de romige tomatensaus bij de kipĀ en laat nog 2 minuten sudderen.

  • Meng de saus met de pastaĀ en werk af met verse basilicum en eventueel Parmezaanse kaas.

dietisteyentlengels@gmail.com

+324 71 49 74 06

RIZIV: 5-64992-33-701

0805.540.260

Copyright ©2023 door zelfstandige diëtiste Yentl Engels. 

bottom of page